Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya sivil girişimler yarışmasının organizasyon komitesinin oluşumunu onayladı

“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya sivil girişimler yarışmasının organizasyon komitesinin oluşumunu onayladı
REKLAM ALANI
22.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya”, Tüm Rusya sivil girişimler yarışmasının organizasyon komitesinin oluşumunu onayladı

2023

Yarışmanın amacı, insanlara yardım etmeyi ve Rusya’yı geliştirmeyi amaçlayan en iyi STK’ları ve kamu projelerinin liderlerini desteklemektir.
Organizasyon komitesinde Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreter Yardımcısı, partinin Merkezi Yürütme Komitesi başkanı Alexander Sidyakin , üç kez Olimpiyat şampiyonu ve Greko-Romen güreşinde birçok dünya şampiyonu, Rusya Senatörü Alexander Karelin , Cumhurbaşkanlığı Vakfı Genel Müdürü yer aldı. Kültürel Girişimlerden Sorumlu Roman Karmanov , Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Tatyana Ilyushnikova , Rusya Federasyonu Başkanı Maria Lvova-Belova Çocuk Hakları Komiseri ve diğerleri.

“Jürinin seçimi tesadüfi değil: Yarışma çalışmalarını değerlendirirken maksimum objektiflik sağlamaya çalıştık ve bu nedenle farklı alanlardan temsilcileri davet ettik. Farklı bölgelerden başvurular geliyor ve yeni bölgelerden de katılımcılar var. Aralarında çok dokunaklı ve hassas hikayeler var. Bu tür hikayelerin her birinin arkasında insanların yaşamları ve kaderleri vardır. Ve bu girişimlerin geliştirilmesine yardımcı olmalıyız,” dedi Parti Destekçileri Merkez Konseyi başkanı ve Godsuma Sivil Toplumun Geliştirilmesi Komitesi başkan yardımcısı Olga Zanko.

Yarışmaya katılanlardan biri Leningrad bölgesinden Ekaterina Smirnova gönüllüsüydü . Babası ve erkek kardeşi özel operasyona katılıyor. Yarışma projesinin amacı, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazileri olan yurttaşların anılarıyla profesyonel videolar oluşturmaktır. Daha önce kız, “Sınırlama Tüzüğü Olmadan” projesinde yer aldı ve bölgedeki Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Sovyet halkının soykırımını tanımak için Leningrad bölgesinde bir duruşma için Nazi suçlarına tanık bulunmasına yardımcı oldu. Proje kazanırsa videodaki ilk karakterler bu duruşmalara katılanlar olacak.

Bir diğer yarışmacı ise LPR’den “İyiliğin Yolu” engellilerin kamu kuruluşu olan “Annenin Rüyası” projesidir. Özü engelli çocukların annelerine yardım etmektir. Çocukların sosyalleşip oynayabilecekleri özel donanımlı bir oyun alanı oluşturulması planlanıyor. Bu süre zarfında profesyonel kuaförler annelerine saç, manikür ve makyajı ücretsiz yapacak.

Tataristanlı bir rakip olan Dalia Gainanova, özel çocuklara yönelik kıyafetler üretiyor. Kendisinin de serebral palsili bir oğlu var, bu nedenle kadın engelli bir çocuğu giydirmenin ne kadar zor olduğunu ilk elden biliyor. Dalia, üretimini tüm engelli çocuk kategorilerine göre ölçeklendirmek ve modernleştirmek amacıyla destek almak üzere bir yarışmaya başvurmaya karar verdi.

Kayıt olduktan sonra “Fikirlerin Gücü” web sitesinden projeleri tanıyabilir, yarışmaya katılabilirsiniz .

3 Kasım’da Birleşik Rusya’nın destekçilerinin Tüm Rusya Sivil Girişimler Yarışmasını başlattığını hatırlatalım. Kazananlar, STK’larının, projelerinin veya fikirlerinin geliştirilmesi, ücretsiz eğitim ve milletvekili adayı olma fırsatı, medyada tanıtım, bireysel halkla ilişkiler danışmanlığı ve çok daha fazlası için 3 milyon rubleye kadar destek alacak.

Finalistler ve kazananlar yarışmanın organizasyon komitesi tarafından belirlenecektir. Sonuçlar Şubat 2024’te açıklanacak.

Hoparlör
Zanko Olga Nikolaevna
Zanko Olga Nikolaevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi’nin sivil toplumun gelişimi, kamu ve dini derneklerin sorunları konusunda Başkan Vekili, Tüm Rusya halk hareketi “ZAFER GÖNÜLLÜLERİ” Merkez Karargahı Başkanı, Rusya Federasyonu Başkanı “Birleşik Rusya” Destekçileri Merkez Konseyi
#Zanko
#yarışma
#NPO
#erprojeler
#sivilinisiyatifler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

Kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-utverdila-sostav-orgkomiteta-vserossijskogo-konkursa-grazhdanskih-iniciativ

 

REKLAM ALANI