Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitti
REKLAM ALANI
19.09.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu nedeniyle ABD’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde, Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Başkanlığını Büyükelçi Volkan Bozkır’ın üstlendiği geçtiğimiz yılki Genel Kurul’un, Kovid-19 salgını nedeniyle fiziken yapılamadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Eylül itibariyle görevini tamamlayan Bozkır’ı zorlu bir dönemde sergilediği üstün yöneticilik meziyetleri için tebrik etti.

Bu yılki Genel Kurul’un, “Kovid-19 Salgınının Atlatılması, Sürdürülebilirliğin Yeniden İnşası, Gezegenin İhtiyaçlarına Cevap Verilmesi, İnsanların Haklarına Saygı ve Birleşmiş Milletler’in Yeniden Canlandırılması İçin Dayanıklılığın Umut Yoluyla Tesisi” temasıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük önem atfettiğimiz ve öncü rol oynadığımız sağlık, iklim ve sürdürülebilir kalkınmaya dair meseleler genel görüşmelerin gündeminde ağırlıklı yer tutuyor. Genel Kurul’a 110 civarında ülkenin Devlet ve Hükûmet Başkanı düzeyinde fiziki katılım sağlaması bekleniyor” dedi.

“TÜM İNSANLIĞI TEHDİT EDEN MEYDAN OKUMALARA YÖNELİK YAKLAŞIMIMIZI GENEL KURUL KÜRSÜSÜNDEN DİLE GETİRECEĞİM”

Görüşmelerin ilk gününde, 21 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türkiye’nin çok taraflılığa ve daha adil bir dünya düzeninin tesisi hedefine olan güçlü desteğini vurgulayacağını belirerek, Birleşmiş Milletler’in gündeminde yer alan temel meselelere ilişkin görüşlerini de paylaşacağını kaydetti.

“Tüm insanlığı tehdit eden meydan okumalara yönelik yaklaşımımızı Genel Kurul kürsüsünden dile getireceğim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, bu sene Genel Kurul kapsamında düzenlenecek etkinliklerin bir bölümünün çevrimiçi olarak icra edileceğini ifade etti. Bu çerçevede, çevrimiçi icra edilecek Birleşmiş Milletler Gıda Sistemleri Zirvesi ile Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Enerji Diyaloğu Toplantısı’na birer video mesajla katılacağını da söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin yanı sıra çok sayıda Devlet ve Hükûmet Başkanı’yla ikili görüşmeler gerçekleştireceğini bildirdi.

New York’ta bulunduğu süre zarfında ayrıca, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, TASK tarafından düzenlenecek “Daha Adil Bir Dünya Mümkün!” başlıklı konferansta Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk vatandaşları, soydaşlar ve Amerikan-Müslüman toplumunun temsilcileriyle da bir araya geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “New York diplomatik temsilciliklerimize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilciliğine ev sahipliği yapacak olan Türkevi binamızın açılışını, yerli ve yabancı çok sayıda dostumuzla, misafirlerimizle birlikte Pazartesi günü anlamlı bir törenle gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/130556/cumhurbaskani-erdogan-bm-76-genel-kurulu-na-katilmak-uzere-abd-ye-gitti

REKLAM ALANI