Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mardin’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mardin’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü
REKLAM ALANI
06.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mardin’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü

“Bir antlaşma, ancak iki devletin egemen eşitliği temelinde olabilir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Kabuldeki konuşmasında, gazilerin baş tacımız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsızlık mücadelesinde 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın bizim için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Harekât gerçekleşmeseydi, Kıbrıs’ta tek bir Türk’ün bile kalmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, adanın bir Yunan adası olacağını ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nın çok önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, verilen mücadelenin bir Türklük mücadelesi olduğunu dile getirerek; “Bir antlaşma olacaksa Türkiye Cumhuriyeti ile yürütmekte olduğumuz iki devletli siyaset ve egemen eşitlik temelinde olacaktır.

Kıbrıs Türk halkının mutluluğu, refahı ve güvencesi Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlüğü ve Türk askerinin adadaki varlığı ile mümkün olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteklediği siyasetimiz, her geçen gün daha da benimsenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta KKTC’nin artık tanınması gerektiğini söylemesi, bizim için gurur vericidir.
1974 öncesi mücahitlerimiz, çok büyük kahramanlık göstermiş, Kıbrıs Türk halkı Rum saldırılarına karşı direnmiştir. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Özgürlüğümüzü size borçluyuz. Bu harekât, bugün KKTC’nin ortaya çıkmasına vesile olmuştur” diyerek kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mardinden-gelen-kibris-gazilerini-kabul-ederek-gorustu-10496

 

 

REKLAM ALANI