Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülük ettiği ve Cumhurbaşkanlıği himayesinde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Atleks Sanverler Ortaokulu Pilot Projesi” bugün düzenlenen törenle başlatıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülük ettiği ve Cumhurbaşkanlıği himayesinde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Atleks Sanverler Ortaokulu Pilot Projesi” bugün düzenlenen törenle başlatıldı
REKLAM ALANI
05.11.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülük ettiği ve Cumhurbaşkanlıği himayesinde gerçekleşen “Hedef Sıfır Atık Atleks Sanverler Ortaokulu Pilot Projesi” bugün düzenlenen törenle başlatıldı

Sibel Tatar: “ Çevre ve sağlık açısından proje büyük önem arz etmektedir, geleceğimiz olan siz çocuklarımızın projeyi sahiplenmesi, ülkemizde daha yaşanılır ve daha güzel bir çevre oluşmasını sağlayacaktır.”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde Atleks Sanverler Ortaokulu’nda Tatlısu Belediyesi’nin de destek verdiği “Hedef Sıfır Atık Atleks Sanverler Ortaokulu Pilot Projesi” bugün düzenlenen törenle başlatıldı. Proje kapsamında okula uzun yıllar önce adamızda yaşamış, gerçek boyut, şekil ve renklerinde cüce fil, Akdeniz foku atık toplama konteyneri ile 12 adet atık ayrıştırma konteyneri yerleştirilerek öğrencilere çevre ve çevrede oluşan atıklar ile ayrıştırma ve dönüştürmenin önemi Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden tarafından anlatıldı.

Atleks Sanverler Ortaokulu’nda bugün sabah saat 10.00’daki etkinliğe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden ile Atleks Sanverler Ortaokulu Müdürü Sevda Işıktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, Ülkemize ve dünyamıza faydalı bir projenin uygulaması için toplandıklarını ifade ederek ilk pilot projenin belediyelere örnek olması açısından Tatlısu belediyesinde, eğitim alanındaki ilk pilot proje örneğinin de bugün Atleks Sanverler Ortaokulunda baslatıldığını ifade etti.
Tatlısu Belediyesi’nde hayata geçirilen Hedef 0 Atık Tatlısu Projesinin %70 başarıya ulaştırılarak Tatlısu Belediyesine teslim edildiğini belirten Sibel Tatar, eğitim alanında uygulanabilen bu önemli pilot projenin Lefkoşa’daki bir ortaokulda devam ettirilmesinin önemine işaret ederek ülkemizin geleceği olan çocukların projeyi sahiplenmesi daha yaşanabilir ve daha güzel bir çevre oluşmasını sağlayacaktır diyerek proje hakkında bilgi verdi.

Sibel Tatar şöyle devam etti: “Ülkemizde 2 buçuk milyon yıl önce yaşamış bir cüce fil pet şişe ve metal kutu toplama konteyneri, nesilleri tükenmekte olan Akdeniz fok balığı pet şişe ve metal kutu toplama konteyneri, metal/plastik, kağıt ve cam atık toplama konteynerleri içerisine farklı atıklar toplanacak ve geri dönüşüm ile yeniden üretilecek. Sadece okulda değil, evlerinizden de cam, plastik ve kağıt atıkları da toplayarak buraya getirebilirsiniz.”
Sibel Tatar çevre ve sağlık açısından projenin önemini dile getirerek projede katkısı olan herkese teşekkür etti ve bu tür projelerin devlet politikası haline gelmesi temennisinde bulundu. Atleks Sanverler Ortaokulu Müdürü Sevda Işıktaş, projenin okullarında başlatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bundan büyük gurur duyduklarını söyledi ve başta Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür etti.

“Çevre miras değil, gelecek nesillere aktarılacak emanettir” diyen Işıktaş, daha güzel, temiz bir çevre sorumlulukları olduğunu vurguladı. Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, çok güzel ve anlamlı bir projeye Tatlısu olarak öncülük etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a teşekkür etti. Orçan, gelecek için umutlu olduklarını ve Lefkoşa’nın göbeğinde başlatılan projenin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Okul müdürü Işıktaş’ın da dediği gibi çevrenin miras değil, emanet olduğunu ifade eden Orçan, “Yaşadığımız coğrafyada çevreye duyarlı gibi görünsek de aslında çok kirletiyoruz” dedi. Daha yaşanabilir bir çevre için ne yapabileceklerini düşünürken Sibel Tatar’ın çağrısıyla sıfır atık projesi için yola çıktıklarını anlatan Orçan, yakaladıkları ivmeyle Avrupa’da gelinen noktaya bir yılda ulaşıldığını aktardı.

Orçan, projede önemli olanın çöplerin düzenli toplanması değil, çöplerin ekonomik olarak değerlendirilmesi olduğunu ifade ederek, en tehlikelilerinin cam atıklar olduğunu, doğada 2 bin yıl kalabildiklerini, orman yangınlarının en büyük sebepleri olduğunu aktardı. Orçan, toplanan atıkların bir kısmının geri dönüştürüldüğünü, bir kısmının da ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun da, bakanlık olarak genç nesillere, ülkenin temiz, yeşil ve yaşanabilir olabilmesi için eğitim vermenin asli görevleri olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı eşi Sibel Tatar’a proje dolayısıyla teşekkür etti. “Size emanet edilen bu çevreyi sizden sonraki nesillere daha da güzel bırakmanız gerekir” diyen Uzun, her atık türünün farklı noktalarda toplanarak değerlendirilmesi ile hem ülke ekonomisine hem de enerji kaynaklarına katkı sağlanacağını kaydetti. Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığı Turizm ve Çevre Komitesi Başkanı Prof. Dr. Özge Özden çocuklara proje hakkında seminer verdi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-esi-sibel-tatarin-onculuk-ettigi-ve-cumhurbaskanligi-10362

 

 

 

REKLAM ALANI