Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MEHMET TEVFİK GÜLSOY `DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

MEHMET TEVFİK GÜLSOY `DAN MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
26.08.2022
A+
A-

MTG Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Aday Adayı Mehmet Tevfik Gülsoy, Malazgirt Zaferi’nin 951. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

MTG Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi;

1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071’de Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan komutasında şanlı Türk Ordusu, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Malazgirt Zaferi, yalnız Türk tarihinde değil, dünya tarihinde de bir dönüm noktası olacak kadar önemli bir hadisedir. Zira Türklerin tarih boyunca kazandığı sayısız meydan muharebelerinden hiçbiri istikballerine bu derece tesir edici mahiyette olamamıştır. Bu zafer, Türk Milletinin geleceğini aydınlatan ve yeni bir yurt, yeni bir tarih hazırlayan çok büyük bir hadisedir. Malazgirt Zaferi sonrasında kısa bir süre içerisinde, Milletimiz İran sınırından, Marmara kıyılarına ve İstanbul önlerine kadar fethetmiştir. Bu zaferden sonra Anadolu Milletimize vatan olmuş, Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuş ve sonrasında Osmanlı Devleti tarihin en büyük devletleri arasında yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna hatta günümüze kadar olan süreçte bu kutlu zaferin çok önemli payı vardır.

Malazgirt Muharebesi’ni kazandıran iman şuuru, zafere olan inanç ve kararlılıktır. Bugün de yine aynı şuurla milletimiz vatanına sahip çıkmaktadır. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı değerlerle, hasletlerle birlik ve beraberlik içinde emin adımlarla geleceğe doğru ilerlemeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle, Malazgirt Zaferi’nin 951. yılını kutluyor, Sultan Alparslan’ı, kutlu askerlerini ve Cennet Vatanımız uğruna canını seve seve veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI