Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Spor yöneticisi Bekir AYAZ, Türkiye’nin Euro 2028 Ev Sahipliği Yapma Şansını değerlendirdi !

Spor yöneticisi Bekir AYAZ, Türkiye’nin Euro 2028 Ev Sahipliği Yapma Şansını değerlendirdi !
REKLAM ALANI
19.11.2022
A+
A-

Spor yöneticisi Bekir AYAZ, Türkiye’nin Euro 2028 Ev Sahipliği Yapma Şansını değerlendirdi !

1954 yılında kurulan ve 52 üyesi bulunan, Türkçe adıyla “Avrupa Futbol Federasyonları Birliği”, (Union of European Football Associations) UEFA tarafından her dört yılda bir Avrupa futbol şmpiyonası düzenlenmektedir.

2028 yılında düzenlenecek turnuva 51 maçtan oluşacak ve 24 takım arasında düzenlenecek müsabakalarda başarı gösteren takım 18. UEFA Euro 2028 şampiyonu olacaktır.

Türkiye daha önce 2008, 2012, 2016, 2020 ve 2024 turnuvalara ev sahipliği yapmak için başvurmuş ve başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Euro 2028’e ev sahipliği yapmak adına TFF tarafından Ağustos 2019’da aday olduğunu deklare ederek, üst üste altıncı teklifini vermiş oldu.

Türkiye, 2028 ve 2032 şampiyonaları için UEFA’ya teklif verirken; İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler futbol federasyonları 2028, İtalya ise 2032 için UEFA’ya dosyalarını sunmuş bulunmaktadırlar.

Son teklif dosyasının teslim tarihi 12 Nisan 2023 olarak belirlendi. Ev sahibi ülkelerin gelecek yıl sonbaharda açıklanması bekleniyor.

2028 Türkiye faktörü
AYAZ : Uluslararası futboldaki potansiyel fırsatları değerlendirme açısında kapsamlı bir fizibilite çalışma olanağı yaratmayan Türkiye’nin; İrlanda Cumhuriyeti, İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler futbol federasyonlarını geçemeyeceği kanaatinde olduğunu belirtti.

Son derece deneyimli spor yöneticisi Bekir AYAZ ,dünyanın en büyük üçüncü spor etkinliği organizasyonu için uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapmak adına detaylı bir Fizibilite ve analiz çalışmalarının yapılmadığı öngörüsü hâkim. Hem ekonomik hemde Siyasi açıdan baktığımızda ev sahipliği yapma şansımızın olmadığı görülmektedir.

AYAZ FAVARİ İNGİLTERE
Birleşik Krallık Hükümeti, beş futbol federasyonunun kararını desteklediği açıklamasından sonra İngiltere ve İrlanda’nın 2028 Euro Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapma şansını %88 yani favori olarak görmekteyim.
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik etkisi, siyasi futbol manzarası ve önlem alınamayan terör konularından dolayı Türkiye’nin turnuvaya ev sahipliği yapma olasılığı % 12 olarak görüyorum ve altıncı teklifinde de gelecekte ne olur bilemem ama an itibari ile başarısız olacağını düşünüyorum dedi.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI