Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atatürk ve Kıbrıs Dokümantasyon Sergisi’nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atatürk ve Kıbrıs Dokümantasyon Sergisi’nin açılışına katıldı.
REKLAM ALANI
11.11.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Atatürk ve Kıbrıs Dokümantasyon Sergisi’nin açılışına katıldı.

“Bağımsızlık, milletimizin karakteridir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kurucusu Said Arif Terzioğlu’nun arşivinden derlenen Atatürk kitapları, gazete kupürleri, belgeler ve fotoğrafların yer aldığı, TAK, BRTK ve Milli Arşiv’in iş birliğiyle BRTK binasında düzenlenen Atatürk ve Kıbrıs Dokümantasyon Sergisi’nin açılışına katıldı.

Sergide yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84’üncü ölüm yıl dönümünde açılan bu anlamlı serginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu sergide yer alan eserlerin sahibi TAK’ın kurucusu Said Arif Terzioğlu’nu yâd etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun Kıbrıs Türk halkına ilham kaynağı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu coğrafyada binlerce yıllık bir tarihi olan Türk milletinin özellikle son yüzyılda önemli bir dönüm noktasından geçtiğini vurguladı.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra KKTC’nin kurulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Kasım 2022’de KKTC’nin 39’uncu kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını ifade etti. Gelecek yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, KKTC’nin ise 40’ıncı yılının kutlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Misak-ı Milli sınırları dışında kalan Kıbrıs’ın, Türk milleti için önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Kıbrıs elden giderse Türkiye Cumhuriyeti’nin ikmal yollarının kapanacağı ve Kıbrıs’a her daim sahip çıkılması gerektiği” sözleriyle anımsatarak vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Kıbrıs’taki örgütsel faaliyetler ve siyasi gelişmelerin, KKTC’ye giden yolda bu coğrafyadaki varlığın sürdürülmesi açısından önemine işaret etti.

Atatürk’ün ortaya koyduğu devrimlerin ve düşüncelerin Kıbrıs Türk halkı tarafından benimsediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz Sömürge Yönetimi’nin baskıcı zihniyeti ve hâkimiyetine rağmen Kıbrıs Türkü’nün kutsal mücadelesinin, Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık yolun yansıması olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar bunun, varlığımızın bir teminatı olduğunu vurgulayarak; “Bütün bunlar bizim aydınlık yolumuzun bir meşalesidir, bir ifadesidir” dedi.

“Ciddi anlamda haksızlıklarla karşı karşıya olsak da ulu önderimizin de dediği gibi bağımsızlık, milletimizin karakteridir” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin temel felsefesinin, adada ayrı egemen bir halk olarak Kıbrıs Türk halkının varlığını sürdürmesi olduğunu vurgulayarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve özlemle yâd etti.
Konuşmaların ardından BRTK Müdürü Meryem Özkurt tarafından sergi belleği, Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim edildi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-10-kasim-ataturku-anma-gununde-ataturk-ve-10391

 

 

REKLAM ALANI