Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Duşanbe Su Süreci Uluslararası Danışma Komitesi (IAC) Toplantısı

Duşanbe Su Süreci Uluslararası Danışma Komitesi (IAC) Toplantısı
REKLAM ALANI
10.06.2024
A+
A-

Duşanbe Su Süreci Uluslararası Danışma Komitesi (IAC) Toplantısı
2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

9 Haziran 2024’te, Duşanbe Su Süreci Uluslararası Danışma Komitesi’nin (IAC) bir toplantısı, “Sürdürülebilir Kalkınma için Su” 2018-2028 Uluslararası Eylem On Yılı Üçüncü Üst Düzey Uluslararası Konferansı öncesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya IAC Eş Başkanı Sulton Rahimzoda, Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Yatırımlar ve Devlet Mülk Yönetimi Komitesi Başkanı Sulton Rahimzoda başkanlık etti ve IAC’nin daimi üyeleri ve temsilcileri, davetli konuklar ve diğer ilgili tarafların katılımıyla gerçekleşti.

Toplantı çerçevesinde Uluslararası Danışma Komitesi üyeleri, Uluslararası Danışman tarafından Su Eylem On Yılı Konferansı’nın hazırlanması ve gerçekleştirilmesine ilişkin sunulan 3. Su Eylemi On Yılı Konferansı Nihai Belgesinin nihai hale getirilmesine ilişkin yorum ve önerilerini tartıştı ve sundu. Konferans Kelly Ann Naylor. Sonuç Belgesinin ilk taslağı bu yılın Mayıs ayında BM Üye Devletlerine, uluslararası kuruluşlara ve diğer paydaşlara dağıtıldı.

Haziran başında, Duşanbe Su Süreci Uluslararası Yönlendirme Komitesi ve BM Su Dostları Grubu Yönlendirme Komitesi üyeleri ve diğer ilgili uzmanlar da dahil olmak üzere devlet ve kuruluşlardan yorum ve teklifler alındıktan sonra taslak belgeye son şekli verildi. .

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Birleşik Milletler
Tacikistan

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/15176/meeting-of-the-international-advisory-committee-iac-of-the-dushanbe-water-process

 

REKLAM ALANI