Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orta Asya ve Almanya Ekonomik Forumuna Katılım

Orta Asya ve Almanya Ekonomik Forumuna Katılım
REKLAM ALANI
01.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Orta Asya ve Almanya Ekonomik Forumuna Katılım

.2023 Almanya

 

 

 

29 Eylül’de barışın ve ulusal birliğin kurucusu, milletin lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Berlin’de düzenlenen Orta Asya ve Almanya Ekonomik Forumu’na katılarak konuşma yaptı.

 

 

Konuşma sırasında ülkenin Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Federal Almanya Cumhuriyeti ile ticaret ve ekonomik işbirliğinin ve yatırımın genişletilmesi konusunun Tacikistan Cumhuriyeti’nin dış politikasının önemli bir yönü olarak kabul edildiğini kaydetti.

 

 

Tacikistan’ın bağımsızlık döneminde elde ettiği önemli başarılar sayesinde hızlı gelişimini sürdürdüğü vurgulandı.

Ülkenin 2030 yılına kadar olan döneme ilişkin Ulusal Kalkınma Stratejisinde ülkenin temel hedefleri ve öncelikleri burada tanımlanmaktadır. Bu Stratejiye göre, Hükümet şu anda sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı amaçlayan kapsamlı ekonomik reformları uygulamaktadır.

Bu süreçte Tacikistan, uzun yıllardır saygın uluslararası finans kuruluşları ve diğer ortaklarıyla başarılı işbirlikleri yapmış, onların desteğiyle ülkemiz ekonomisinin çeşitli alanlarında yüzlerce yatırım projesi ve programı hayata geçirmiştir.

 

 

Ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, bugün uluslararası finans kuruluşlarının Tacikistan’ı ekonomisi en hızlı büyüyen ülkelerden biri olarak gördüklerini belirtti.

Tacikistan’ın gelişen, mal ve hizmet üretimindeki payı yüzde 90’a yakın olan bir özel sektöre sahip olduğu vurgulandı.

Yabancı yatırımın ülkeye çekilmesi için gerekli tüm koşullar oluşturulmuş olup, uluslararası ticaret genişlemektedir.

 

 

Tacikistan’ın Dünya Ticaret Örgütü’ne üyeliği ve yatırımcıların haklarının korunmasına ilişkin bir dizi uluslararası sözleşme de ülkemiz mevzuatının uluslararası standartlara uygunluğunun kanıtıdır.

Bu, Tacikistan’ın yabancı ortaklarla ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için uygun fırsatlara sahip olduğunu gösteriyor.

 

 

 

Anlamlı bir konuşma yapan Ülke Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, ekonomik forum katılımcılarının dikkatini bol su kaynaklarına, maden kaynaklarına, uygun bir yatırım ortamına, ortak sanayi kuruluşlarının kurulması için yabancı sermaye çekme fırsatlarına ve Ülkenin diğer önceliklerinin uygulanması.

 

 

 

Devlet başkanları, finans ve bankacılık sektörlerinin geliştirilmesi ve Tacikistan ekonomisinin dijitalleştirilmesi konularında Alman tarafıyla karşılıklı yarar sağlayan işbirliğiyle de ilgilendiğimizi ifade etti.

 

 

 

 

Konuşmanın sonunda Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan’ın olumlu demografik eğilim ve yeterli işgücü kapasitesi, büyük doğal kaynakların mevcudiyeti, fırsatlar ve fırsatlar gibi avantajlarına dikkat çekti. Yeşil enerji üretim kapasiteleri Tacikistan ile Almanya arasındaki işbirliğinin temel temelini oluşturacak.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31553?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI